Παρουσιάζεται η ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA στους φορείς και τις ομάδες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η αναδιάρθρωση/μεταρρύθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, την προσεχή Τρίτη (17/11) θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των φορέων του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, ΠΑΕ, Super League 1, Super League 2, ΠΣΑΠ) προκειμένου να τους παρουσιαστεί η ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν προκειμένου να υπάρξει μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η μελέτη περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:

Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το σύστημα της διαιτησίας.

Πηγή: sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *