Δυσάρεστα νέα για Ουαγκέ – Σε πλήρη συνεννόηση ΠΑΟΚ – Μπαρτσελόνα

O γιατρός Βαλάντης Ρίζος, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 για τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Μούσα Ουαγκέ και τον τραυματισμό του, και ανέφερε:

«Το μόνο πράγμα που έχει σωθεί είναι ένας πλάγιος σύνδεσμος. Στην πραγματικότητα βγήκε έξω όλο το γόνατο του, δηλαδή είναι ένας βαρύτατος τραυματισμός. Είναι ένας απαγορευτικός τραυματισμός. Οι σημαντικότεροι τένοντες συνδέσμου στο γόνατο του έχουν κοπεί, δηλαδή επιγονατιδικός τένοντας είναι ο τένοντας, ο οποίος ενεργοποιείται κατά την έκταση του γόνατου. Είναι ένας χοντρός τένοντας που βρίσκεται κάτω από την επιγονατίδα και ενώνει στην πραγματικότητα την κνήμη για να κάνει την έκταση και να σουτάρει. Ο έσω πλάγιος σύνδεσμος είναι ένας σταθεροποιητικός σύνδεσμος της έσω επιφάνειας, του έσω διαμερίσματος του γόνατος και πρόσθιος οπίσθιος χιαστός είναι ένας από τους πιο κύριους συνδέσμους που δίνουν σταθερότητα. Άρα, μιλάμε τυπικά και ουσιαστικά για μία βαρύτατη κάκωση, η οποία είναι λίγο παρακινδυνευμένη».

Κλείνοντας, υπογράμμισε το αν θα μπορέσει ο Σενεγαλέζος μπακ να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς:

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν τον παίκτη σε επίπεδο επαγγελματισμού. Θέλω να θυμίσω παίκτες που στο παρελθόν έχουν υποστεί μία απλή ρήξη οπίσθιου χιαστού και ποτέ δεν επέστρεψαν. Έχουμε παράδειγμα Έλληνα παίκτη που επέστρεψε μόνο σε πολύ χαμηλές κατηγορίες και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Φυσικά, δεν ξέρουμε αν ο παίκτης μπει μία φορά στο χειρουργείο. Άρα, όταν κάποιος εισέρχεται πολλαπλές φορές σε έναν χειρουργικό χώρο, καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος αποκατάστασης επεκτείνεται σε σημείο που να μην ξέρουμε να κάνουμε μία πρόβλεψη. Στην πραγματικότητα έκοψε τα πάντα. Είναι μία ξεχωριστή και κλινική οντότητα. Μιλάμε για έναν τραυματισμό που δεν θέλουν να ευχηθούν οι Παναθηναϊκοί στους Ολυμπιακούς και οι ΠΑΟΚτσήδες στους Αρειανούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *